Mijn favorieten

Online Bieden

De woningmarkt verandert continu en De Passende Woning Makelaardij verandert graag met u mee. Wij zien dat er momenteel bij verschillende woningen meerdere kandidaat kopers zijn. Hoe bereiken wij het optimale resultaat? Een nieuwe manier om een woning te verkopen is door middel van de woning vrijwillig te veilen. Dit zorgt voor een snellere verkoop, tegen het hoogste bod! De koper betaalt een veilingvergoeding van 2% van de richtprijs en kan deze meenemen in zijn hypotheek.
  • Verkoper betaalt geen standaard courtage
  • Veilingkosten zijn voor koper
  • Overzichtelijk en transparant
  • Verkoop uw woning nét even anders

Hoe werkt het veilen van een huis op vrijwillige basis

1. Kennismaking
Wilt u uw verkopen? Wij maken eerst graag vrijblijvend kennis! Tijdens het persoonlijke gesprek leggen wij stap voor stap uit hoe de vrijwillige veiling werkt. De vrijwillige veiling werkt anders dan u wellicht gewend bent. Wij bepalen in overleg met u de richtprijs van de woning. Dit is dus geen vraagprijs, maar het bedrag waarbij de veiling start. De potentiële kopers kunnen alleen boven dit bedrag bieden.

2. Aanbieding maken
Wij willen ervoor zorgen dat we uw woning zo goed mogelijk aanbieden. zodat geïnteresseerden precies weten wat ze kunnen verwachten. Foto’s en plattegronden zijn hiervoor van belang. Natuurlijk wordt de aangeboden woning voorzien van een wervende tekst.
 
3. Woning promotie
Uw woning wordt op Funda geplaatst en op onze website. Inclusief foto’s, omschrijving van de woning en de plattegronden. Belangstellenden kunnen ook de uitgebreide brochure downloaden met daarin o.a. de kadastrale kaart, lijst van zaken en vragenlijst. Daarnaast wordt de woning op Facebook geplaatst. Ook plaatsen we (in overleg) een ‘Te koop’-bord bij de woning.
 
4. Kijkmomenten
Wij plannen twee kijkmomenten per veiling of plannen individuele bezichtigingen Deze worden strategisch gepland om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar de woning te laten kijken. Deze momenten worden ook duidelijk aangegeven op Funda en onze website. Als verkoper hoeft u zich daardoor dus niet druk te maken over allerlei bezichtigingen gedurende de hele week.  U weet dus direct waar u aan toe bent! 
 
5. Start veiling
Er wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd wanneer de veiling begint en wat de looptijd zal zijn Het bieden begint vanaf de afgesproken richtprijs, daarna kunnen de geïnteresseerden elkaar overbieden.
 

6. Het beste bod
Het gehele biedingsproces wordt online gedaan. Kopers kunnen na registratie een bod uitbrengen op de woning. U kunt als verkopende partij deze biedingen ook volgen. De kopers die een bod geplaatst hebben, ontvangen per mail een bericht wanneer hun bod wordt overboden. Het proces van bieden is volledig transparant. De bieders kunnen zien hoelang de veiling nog duurt én kunnen tot en met de eindtijd hun bod nog aanpassen. Naast de prijs wordt er ook gevraagd om de voorwaarden erbij te vermelden zoals bijvoorbeeld: “onder voorbehoud van financiering” en de bieder mag zijn bod motiveren. Wij controleren lopende veilingen. Het is in het belang van verkoper en koper dat biedingen zuiver worden uitgevoerd. Blijkt bij controle dat er oneigenlijk geboden wordt dan staat het ons vrij om deze deelnemers van deze veiling te verwijderen. Daarmee weet u zeker dat er geen onzinbiedingen worden uitgebracht.

 7. Koopovereenkomst
Nadat de veiling is gesloten wordt met verkoper besproken of de hoogste bieder de woning gegund krijgt, of dat er gekozen wordt voor een koper met eventuele andere voorwaarden. Wij stellen daarna de koopovereenkomst op, welke door koper en verkoper zal worden ondertekend. Het verkoopproces heeft ongeveer een maand geduurd en de woning is op een eerlijke en transparante manier verkocht.
 
8. Notaris
Bij de notaris wordt de woning getransporteerd. De notaris zorgt dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. De koopsom met de veilingfee van 2% van de richtprijs wordt aan de verkoper uitgekeerd. De veilingfee wordt via de notaris uitgekeerd aan verkopend makelaar, welke de veiling volledig coördineert. Verkoper heeft dus geen reguliere courtagekosten aan de makelaar, de koper betaalt immers de veilingfee van 2% van de koopsom en de koper kan dit gewoon meenemen in zijn hypotheek. Dit staat ook keurig vermeld op de website als iemand een bod gaat uitbrengen.

9. Veiling niet succesvol
Met dit verkoopsysteem hanteren wij geen opstartkosten. Als een woning via de veiling succesvol wordt verkocht, maken de opstartkosten onderdeel uit van de veilingkosten die de koper aan verkoper betaalt. Hiermee heeft u uw woning op dat moment feitelijk gratis verkocht.    

Als een eerste veiling niet tot succesvolle verkoop leidt, is het mogelijk om een tweede of daaropvolgende veiling te organiseren. Indien een woning na de veiling niet succesvol wordt verkocht, worden de kosten voor presentatie van de eerste veiling in rekening gebracht. Daarna gaan we vol frisse moed verder op de gebruikelijke manier.

Heeft u vragen of wilt u graag in gesprek met één van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0525 - 63 10 54 of per e-mail via info@depassendewoning.nl.